Volledig scherm
De Petronas Twin Towers in Maleisië

Cesar Pelli (92), architect van iconische Twin Towers in Maleisië, overleden

Cesar Pelli, de Argentijnse ontwerper van de iconische Petronas Twin Towers in Maleisië, is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Argentijnse staatspersbureau Télam vrijdag bekend gemaakt. Pelli werd beschouwd als een van de grote meesters van de moderne architectuur.

Pelli groeide op in Argentinië en studeerde architectuur aan de universiteit van Tucumán in het uiterste noordwesten van het land. Na zijn studie verhuisde hij naar de Verenigde Staten waar hij in 1977 zijn eigen architectenbureau oprichtte. Inmiddels heeft het kantoor in New Haven, Connecticut ook vestigingen in New York, Abu Dhabi, San Francisco, Tokio en Shanghai.

Volledig scherm
Cesar Pelli in 2009 © AFP

,,Met groot verdriet maken wij het overlijden bekend van de grote architect César Pelli’', zo schrijft de gouverneur van de regio, Juan Manzur, op Twitter. ,,Zijn nalatenschap zal voor altijd behouden blijven in elk van zijn werken.”

De Petronas Twin Towers zijn zonder twijfel het meest bekende bouwwerk van de architect. Met 452 meter hoogte waren ze destijds de hoogste torens ter wereld. Verder ontwierp hij het financieel centrum in New York, de Canary Wharf Tower in Londen en renoveerde hij het Museum of Modern Art in New York. In Den Haag ontwierp hij de Zürichtoren.