Europees Commissaris Paolo Gentiloni sprak van ‘dramatische economische gevolgen’ van de oorlog in Oekraïne.
Volledig scherm
Europees Commissaris Paolo Gentiloni sprak van ‘dramatische economische gevolgen’ van de oorlog in Oekraïne. © ANP / EPA

Brussel uit forse kritiek: veel problemen in Nederland

Congestie op de weg, het spoor en in de lucht, veel te veel koeien, een hardnekkige woningcrisis die tot loodzware hypotheekschulden dwingt en ook nog ongeveer hekkensluiter duurzame energie: Nederland, aldus Brussel, zwelgt in de probleemdossiers.

 1. Megavergoeding van 1 miljard dollar voor slachtoffers rampflat Miami: 'Wat een opluchting’
  98 doden

  Megavergoe­ding van 1 miljard dollar voor slachtof­fers rampflat Miami: 'Wat een opluchting’

  Overlevenden en nabestaanden van de slachtoffers van de ingestorte flat bij Miami krijgen gezamenlijk een schadevergoeding van ruim één miljard dollar (970 miljoen euro). Dat heeft de rechtbank in Miami vandaag besloten. ,,Het zal nooit genoeg zijn om hen te compenseren voor het tragische verlies dat ze hebben geleden. Deze schikking is het beste wat we kunnen doen”, stelt de rechter.
 2. Vermist meisje (15) dood teruggevonden in Duitsland, verdachten zijn twee schoolgenoten
  met video

  Vermist meisje (15) dood teruggevon­den in Duitsland, verdachten zijn twee schoolgeno­ten

  Een 15-jarig meisje dat sinds zondag vermist was in de Duitse stad Salzgitter is dood teruggevonden achter een supermarkt. De politie gaat ervan uit dat Anastasia (15) om het leven is gebracht door twee jongens van amper 13 en 14 jaar oud. De vermoedelijke daders zaten op dezelfde school als het slachtoffer en woonden in dezelfde wijk. Een derde tiener die getuige was van de moord, is door de politie vrijgelaten.