Volledig scherm
Brexitonderhandelaar Michel Barnier © EPA

Brussel en Londen praten komende dagen verder over brexit

De brexitonderhandelaars van de EU en het Verenigd Koninkrijk zijn na een werkdiner van twee uur in Brussel overeengekomen ‘de discussies de komende dagen voort te zetten’. Dat zei EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier na zijn ontmoeting met zijn Britse tegenhanger Stephen Barclay.

De twee onderhandelaars kwamen in de Britse residentie bijeen als vervolg op de ontmoeting vorige week tussen premier Theresa May en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker. Die hadden afgesproken dat hun teams een uitweg zullen proberen te zoeken uit de impasse rond het Britse vertrek uit de EU eind volgende maand. Daarmee proberen beide partijen te voorkomen dat de breuk tussen Londen en de EU chaotisch, zonder afspraken, zal verlopen. Het Britse parlement stemt niet in met het ontwerp-scheidingsverdrag dat May met de EU heeft gesloten.

,,Van onze kant is duidelijk dat we het terugtrekkingsakkoord niet zullen heropenen’', zei Barnier toen hij uit de ambassade stapte. ,,We zetten de gesprekken de komende dagen voort.’’

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.