Volledig scherm
Talibanleider Mullah Haibatullah Akhundzada. © REUTERS

‘Broer Talibanleider opgeblazen in moskee’

Een bomaanslag op een Pakistaanse moskee heeft het leven gekost aan vier personen. Het gaat volgens ingewijden onder meer om de broer van Talibanleider Haibatullah Akhundzada. Die zou zelf niet aanwezig zijn geweest.

Het explosief ontplofte in een moskee op zo’n 25 kilometer van Quetta. De politiechef in die stad zegt dat er een tijdbom was aangebracht onder een stoel. Door de explosie raakten ook meer dan twintig mensen gewond.

Bronnen binnen de Taliban zeggen dat een van de slachtoffers Hafiz Ahmadullah is. Dat is de jongere broer van de leider van de Afghaanse Taliban. Een van de bronnen meldt dat de zoon van de Talibanleider gewond raakte.

Het is nog onduidelijk wie achter de aanslag zit. De moskee zou altijd zwaar beveiligd zijn geweest. De politie heeft de identiteit van de slachtoffers niet bevestigd.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.