Volledig scherm
De moeder wacht een levenslange gevangenisstraf. © Facebook

Britse ‘monstermoeder’ vermoordde twee zoons en wilde nog vier eigen kinderen doden

Een Britse moeder die eind mei dit jaar haar twee tienerzonen Tristan (13) en Blake (14) van het leven beroofde, was volgens het Openbaar Ministerie serieus van plan ook haar andere vier kinderen te vermoorden. De 34-jarige Sarah Barrass, tegen wie gisteren levenslang is geëist, zette vorig jaar huiveringwekkende berichten op sociale media waaruit zou blijken dat ze niet zou rusten voordat ze al haar nakomelingen had vermoord. 

Quote

Moord lijkt op chips eten, je kan niet na eentje stoppen

Sarah Barrass

Volgens justitie deelde het ‘monstermoeder’ - zo wordt ze in haar vaderland inmiddels genoemd - tien maanden voor de dood van haar zoons op Facebook de volgende tekst: ‘moord lijkt op chips eten, je kan niet na eentje stoppen’. Ook plaatste ze een afbeelding van Magere Hein met een bebloede zeis en daarbij de woorden ‘ik ben niet gemeen, maar ben het wel zat dat er met me wordt gesold'. Bij een soortgelijke foto schreef de vrouw met uitroeptekens: ‘Ik kom jullie achterna’. Het OM weet het na de vondst van de heftige beelden zeker: Sarah Barrass speelde al veel langer met gedachten om Tristan, Blake en hun vier broertjes en zusjes te doden. 

De vrouw moordde, zo is inmiddels gebleken, niet alleen. Ze spande samen met familielid Brandon Machin (37). De twee hebben inmiddels bekend de jongens van het leven te hebben beroofd. In de rechtbank, waar de macabere zaak inhoudelijk werd behandeld, huilde Barass tranen met tuiten toen ze met de schokkende feiten werd geconfronteerd. Haar partner in crime Machin hoorde alles onbewogen aan.

De man en vrouw mochten om onbekende redenen niet naast elkaar zitten in het gerechtshof. Volgens aanwezige journalisten zochten de twee geen oogcontact, waaruit met een slag om de arm door de Britse tabloid Mirror wordt afgeleid dat Barass mogelijk doodsbang is voor Machin. ,,Mogelijk stond ze onder invloed van hem en handelde wellicht in zijn opdracht of onder dwang.”

‘Gruweldaad’

De rechter, die medio november zijn strafeis zal uitspreken, zei gisteren met harde en strenge stem dat de dubbele moord ‘een ongekende en niet eerder vertoonde gruweldaad’ is. ,,En jullie zijn ook nog schuldig aan vier pogingen tot moord”, aldus rechter Jeremy Richardson. Hij gaf al een voorzichtig inkijkje in zijn eindoordeel. ,,Waarschijnlijk worden het levenslange gevangenisstraffen.” 

In de rechtszaal werden geen details prijsgegeven over de twee brute moorden. Alleen dat Tristan en Blake op de ochtend van 24 mei dood werden aangetroffen in het ouderlijk huis in Sheffield en dat volgens de lijkschouwer eerst Tristan stierf en twaalf minuten later zijn broer Blake. De kinderen die het gezinsdrama overleefden zijn jonger dan dertien jaar. 

De twee broers zijn vorige maand in één kist begraven opdat ze voor altijd samen kunnen zijn. De uitvaart werd door honderden belangstellenden bijgewoond. Ook waren ruim driehonderd motorrijders uit Sheffield en omgeving aanwezig. De nabestaanden hadden daarom gevraagd omdat Tristan en Blake gek waren op motoren en snelle racewagens. De resterende vier kinderen van de gescheiden Sarah Barrass zijn toegewezen aan een voogd. Of er nog een vader is het spel is, is onduidelijk. Wel is zeker dat de kinderen worden begeleid door psychologen om het verlies van hun broers te kunnen verwerken.

Volgens Britse tabloid Mirror is de kans groot dat de ‘horror- of monstermoeder’ haar kroost nooit meer zal zien.

  1. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.