De Britse minister van Binnenlandse Priti Patel afgelopen week in het Britse parlement tijdens de behandeling van het plan om immigranten op te vangen in Rwanda.
Volledig scherm
De Britse minister van Binnenlandse Priti Patel afgelopen week in het Britse parlement tijdens de behandeling van het plan om immigranten op te vangen in Rwanda. © AFP

Britse minister: tegenhouden migrantenplan Rwanda ‘schandalig’

UPDATEHet besluit van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) om vooralsnog een streep te zetten door het Britse plan om immigranten op te vangen in Rwanda is schandalig. Dat zegt de Britse minister Priti Patel van Binnenlandse Zaken in The Telegraph. Patel zet vraagtekens bij de beweegredenen van het hof en vindt de werkwijze ,,ondoorzichtig”.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Brazilië laat vliegdekschip vol giftig materiaal zinken in oceaan: ‘Milieuramp dreigt’
  UPDATE

  Brazilië laat vliegdek­schip vol giftig materiaal zinken in oceaan: ‘Milieuramp dreigt’

  De Braziliaanse marine heeft vrijdag een beschadigd vliegdekschip dat vol asbest, verf en andere giftige stoffen zit in de Atlantische Oceaan laten zinken. Milieuactivisten protesteerden al langer tegen de plannen van marine, die beweerde dat er geen alternatief was voor het buiten gebruik gestelde vaartuig. Ook het Openbaar Ministerie en de Braziliaanse milieudienst Ibama waren tegen het afzinken van het vliegdekschip.