Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Brandweer bevrijdt meisje (9) uit wasmachine door benen in te smeren

De Brusselse brandweer kreeg gisteravond een opmerkelijke oproep: een 9-jarig meisje zat vast in de wasmachine in haar ouderlijk huis en moest met spoed worden bevrijd. 

Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw was het kind in de machine geklommen. Eerst gingen haar benen erin. Toen zij tot haar knieën in de trommel zat, kwam het meisje vast te zitten. Loskomen lukte niet meer, ook niet met de hulp van haar ouders, zo meldt Het Laatste Nieuws. 

Wasmiddel

De brandweermannen besloten de benen van het kind in te smeren met wasmiddel. Uiteindelijk slaagden zij er zo in het meisje te bevrijden zonder de wasmachine te hoeven demonteren.

Een arts onderzocht het kind ter plekke en stelde vast dat haar een ziekenhuisbezoek bespaard kon blijven. Waarom het meisje in de wasmachine kroop, is niet bekend.

  1. Duitsland legt groot ondergronds bankierssysteem plat, ook huiszoekingen in Nederland

    Duitsland legt groot onder­gronds bankiers­sys­teem plat, ook huiszoekin­gen in Nederland

    In Duitsland zijn sinds vanochtend tientallen doorzoekingen gaande in verband met een onderzoek naar een grootschalig ondergronds bankierssysteem. Onder meer metaalbedrijven, juweliers en particuliere woningen worden binnenstebuiten gekeerd. Ook in Nederland vinden doorzoekingen plaats. De ‘internationaal opererende criminele organisatie’ zou zo'n 200 miljoen euro hebben witgewassen via hawala-bankieren.