Volledig scherm
Het Belgische BNP Paribas Fortis gaat 4 op de 10 filialen sluiten. © BELGA

BNP Paribas Fortis sluit 250 kantoren in België

De Belgische bank BNP Paribas Fortis gaat de komende drie jaar ongeveer 40 procent van het aantal kantoren sluiten. Daardoor verliezen ongeveer 2200 werknemers hun baan. Het banenverlies moet zo veel mogelijk plaatsvinden door natuurlijk verloop en via vrijwillig vertrek.

Eind 2021 moeten 267 filialen van de bank gesloten zijn. In totaal heeft de bank nu 678 kantoren. De sluitingen zijn volgens de bank noodzakelijk omdat steeds meer mensen internetbankieren. BNP Paribas Fortis neemt de stappen in overleg met de vakbonden. ,,We moeten rekening houden met de exponentiële evolutie van digitaal bankieren en bankieren op afstand.’’ aldus een persbericht van het Belgische dochterbedrijf van het Franse BNP Paribas. 

De Belgische bank deelde ook meteen de cijfers over 2018. De nettowinst ging met bijna 2 procent omhoog tot ruim 1,9 miljard euro. De bank is onderdeel van het Franse BNP Paribas. De Belgische tak wil een dividend van 1,8 miljard euro uitkeren aan het Franse moederbedrijf. De Belgische staat is met een belang van 7,7 procent de grootste aandeelhouder van de Franse bank. 

  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.