Een aantal van in de brand gestoken voertuigen
Volledig scherm
Een aantal van in de brand gestoken voertuigen © AFP

Bloedbad in Nigeria: 30 doden, enorm veel vrouwen en kinderen ontvoerd

Extremisten hebben een bloedbad aangericht in het noordoosten van Nigeria. Ze vielen een dorp aan en ontvoerden vrouwen en kinderen, zeggen de autoriteiten in de regio Borno vandaag. Er vielen zeker dertig doden.

De aanval vond zondagavond plaats in het dorp Auno, dat aan een belangrijke snelweg ligt naar de regionale hoofdstad Maiduguri. De aanvallers reden volgens de autoriteiten in trucks waar zware wapens op waren gemonteerd en zouden aan het moorden en plunderen zijn geslagen.

‘Levend verbrand’

Getuigen zeggen dat zeker dertig voertuigen in brand zijn gestoken. Het ging onder meer om vrachtwagens die voor de nacht waren gestopt. ,,Veel chauffeurs en medewerkers lagen te slapen in hun voertuigen en zijn levend verbrand", zegt een lid van een militie.

Het militielid zegt dat drie bussen met vrouwen en kinderen zijn meegenomen. ,,We weten niet precies om hoeveel vrouwen en kinderen het gaat, maar het aantal is enorm", concludeert hij. Het is nog onduidelijk wie achter de aanval zit. In het gebied zijn terreurorganisaties actief als Boko Haram.

  1. Trump verlengt crisismaatregelen na sombere voorspellingen

    Trump verlengt crisismaat­re­ge­len na sombere voorspel­lin­gen

    De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor het behouden van ‘sociale afstand’ tot elkaar blijven daarom van kracht tot 30 april. Dat heeft de president vannacht bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Eerder meldde hij nog dat het in de VS met Pasen gewoon weer ‘business as usual’ zou zijn.