De Amerikaanse president Joe Biden en first lady Jill Biden lopen vanuit het Witte Huis naar de Marine One-helikopter voor hun vlucht naar Mount Vernon, zaterdag.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden en first lady Jill Biden lopen vanuit het Witte Huis naar de Marine One-helikopter voor hun vlucht naar Mount Vernon, zaterdag. © REUTERS

Biden eist vrijlating van door Taliban gegijzelde Amerikaan

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Taliban opgeroepen “onmiddellijk” een Amerikaanse man vrij te laten die zij al tijden gegijzeld houden. De man, Mark Frerichs, is naar verluidt de laatste door de Taliban gegijzelde Amerikaan. Biden maakte duidelijk dat er zonder de vrijlating geen hoop bestaat dat de Verenigde Staten de Taliban ooit zullen erkennen als legitieme machthebbers in Afghanistan.

  1. Met man en macht zoeken naar sporen van Maddie McCann: ‘De hoop op een antwoord verdwijnt nooit’
    PREMIUM
    met video

    Met man en macht zoeken naar sporen van Maddie McCann: ‘De hoop op een antwoord verdwijnt nooit’

    Het is lang niet altijd meer het gespreksonderwerp van de dag, maar woensdag gaat het in het Zuid-Portugese dorpje Praia da Luz weer volop over de verdwijning van Maddie McCann. AD-correspondent Edwin Winkels doet verslag vanaf de zoeklocatie en het plaatsje waar de Britse peuter verdween: ,,Ook al is het slecht nieuws wanneer ze wordt gevonden, de familie kan het dan eindelijk afsluiten.”