Volledig scherm
(Archieffoto) © EPA

Belgische politie pakt terreurverdachte op

De Belgische politie heeft een man opgepakt die vermoedelijk een terreurdaad voorbereidde. Dat meldt de Belgische krant La Dernière Heure. Het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket.

Volgens het parket toonde de man een bijzonder grote interesse voor messen en andere steekwapens en werd er gevreesd dat hij tot actie zou overgaan. 

De man werd opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek. In die Brusselse deelgemeente werden eerder mensen opgepakt die betrokken waren bij de aanslagen in Brussel en Parijs. Op verschillende plaatsen in Molenbeek zijn vanmorgen huiszoekingen geweest. 

Over de identiteit van de verdachte is niks bekend gemaakt. 

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.