Volledig scherm
Albert II © EPA

Belgische oud-vorst Albert II voor rechter om 'dochter' Delphine Boël

De gepensioneerde Belgische koning Albert II wordt in februari verwacht in de Brusselse rechtbank. Dan staat een hoorzitting gepland met Delphine Boël, de vrouw die zeker weet zijn biologische dochter te zijn. Ook haar wettelijke vader Jacques Boël wordt opgeroepen, melden Belgische media dinsdag.

Volledig scherm
Delphine Boël © epa

Delphine Boël (48) probeert al jaren via de rechter gedaan te krijgen dat de 82-jarige koning haar erkent en een dna-test ondergaat. Overigens twijfelt niemand eraan dat Boël zijn dochter is.

De hoorzitting staat gepland voor 21 februari. Als Albert een legitiem excuus aanvoert om niet te komen, kan de rechter zijn afwezigheid toestaan.

Het Grondwettelijk Hof in België bepaalde in februari dat Boël verder mag gaan met strijd om erkenning. Haar recht om helderheid te krijgen over haar afstamming is volgens het hof belangrijker dan de rust in de koninklijke familie.

  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op zijn eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.