Alpen (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Alpen (foto ter illustratie). © dreamstime

Belgisch echtpaar omgekomen bij wandeling in Alpen: ‘Bejaarde man probeerde vrouw te redden’

Tragedie in de Oostenrijkse Alpen. In Obergurgl is afgelopen weekend een Belgisch echtpaar om het leven gekomen bij een bergwandeling.

Het Belgische koppel hield enorm van de bergen in Tirol. Ze kwamen al vele jaren op vakantie in Obergurgl in de Ötztaler Alpen. De twee vakantiegangers ondernamen zondagmiddag een wandeling naar de Schönwieskopf in Obergurgl. Toen de man en vrouw van respectievelijk 82 en 77 jaar oud ’s avonds nog altijd niet waren teruggekeerd, werd er rond 21 uur alarm geslagen.

Onmiddellijk ging een zoekactie van start, maar het zou nog uren duren voor ze werden gevonden. Een reddingshelikopter kon het vermiste koppel uiteindelijk gistermiddag rond 16 uur lokaliseren in de bedding van de Rotmoos-kloof.

Weg kwijtgeraakt

,,Mogelijk zijn de wandelaars de weg kwijtgeraakt, op hellend terrein terechtgekomen en uitgegleden. Zo zijn ze wellicht in de rivierbedding van de Rotmoos-kloof gevallen, zo’n 30 meter diep”, verklaarde Armin Achhorner van de bergreddingsdienst in Obergurgl.

De reddingsdiensten vermoeden dat de bejaarde man in een poging om zijn vrouw te redden eveneens in de diepte is gestort.

De lichamen van de twee slachtoffers werden met behulp van touwen geborgen.

 1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’
 2. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’
  Update

  Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

  De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker ook betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in de deelstaat Saksen-Anhalt.