Australische ‘eiertikker’ (17) groeit uit tot internetheld

VideoDe tiener die eerder vandaag demonstratief een ei stuksloeg op het hoofd van de uiterst rechtse Australische senator Fraser Anning is een ware held op internet. Op de site GoFundMe kwam in enkele uren tijd bijna 10.000 dollar binnen voor juridische steun en ,,meer eieren''. Het doel van de fondswervingsactie ten behoeve van #eggboy was 2000 dollar.

De ‘eiertikker’ sloeg toe tijdens een rechtse bijeenkomst in Melbourne naar aanleiding van de terreuraanslagen van gisteren in Nieuw-Zeeland. Senator Anning stond te praten met verslaggevers na te hebben verkondigd dat de islam ,,het religieuze equivalent van fascisme'' is. De omstreden politicus kwam gisteren onder vuur te liggen door op Twitter te suggereren dat het doodschieten van 49 islamitische gelovigen in Christchurch een gevolg was van het Nieuw-Zeelandse immigratiebeleid.

De 17-jarige eiertikker, die zijn actie zelf filmde met zijn telefoon, kreeg na zijn daad een hoek van Anning en werd vervolgens te grazen genomen door een aantal van diens geestverwanten. Deze hielden hem in een houdgreep totdat de politie arriveerde. Justitie stelt een onderzoek in naar het incident en de wraak van Anning.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© EPA