Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AFP

Amerikaanse vader in ‘beschermingsmodus’ wurgt coyote die zoontje (2) aanvalt

Een coyote heeft in het Amerikaanse New Hampshire een aanval op een 2-jarig jongetje met de dood moeten bekopen. De vader van het jochie greep onmiddellijk in toen de wolfachtige zijn tanden in de jas van het jongetje zette en wurgde de coyote met zijn blote handen.

Ian O’Reilly liep met zijn vrouw en drie kinderen over de straten van Kensington, een klein dorpje in het noordoosten van Amerika, toen de coyote uit het niets opdook en de 2-jarige peuter aanviel. Vader Ian vertelt aan lokale media hoe hij onmiddellijk ‘in beschermingsmodus’ schoot, de coyote bij de keel greep en zijn snuit in de sneeuw duwde tot het dier niet meer leefde. Daarbij liep de vader verwondingen op aan zijn arm en borst.

,,Op zo’n moment denk je niet echt na, dat is gewoon instinct. We probeerden hem eerst van ons af te slaan, maar hij wilde niet weggaan”, aldus de vader. Doordat het zoontje een dikke winterjas aan had zijn bijtwonden hem gelukkig bespaard gebleven.

Meerdere incidenten

Eerder op de dag waren er in hetzelfde Amerikaanse dorpje nog twee andere incidenten met een agressieve coyote. Zo liep er eentje een hond achterna bij het naar binnen gaan van een woning. Het 62-jarige baasje van de hond werd gebeten toen ze het beest haar huis uit probeerde te jagen. Even daarvoor kreeg een automobilist de schrik van zijn leven toen een coyote dreigend op zijn voertuig af kwam lopen.

De gewurgde coyote is door de politie meegenomen om te laten testen op hondsdolheid. Coyotes zijn wolfachtigen die normaal gesproken in woestijngebieden of diep in de bossen leven. Doordat hun leefgebied steeds kleiner wordt, komen ze in hun zoektocht naar voedsel steeds dichterbij bevolkte gebieden.

 1. Rode Kruis opent giro voor coronaslachtoffers, 14 Amerikaanse evacués van cruiseschip tóch besmet
  liveblog corona

  Rode Kruis opent giro voor corona­slacht­of­fers, 14 Amerikaan­se evacués van cruise­schip tóch besmet

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.