Volledig scherm
Het type pantserwagen dat tijdens een ongeval op een Amerikaanse legerbasis het leven kostte aan drie soldaten. © EPA

Amerikaanse soldaten omgekomen tijdens gevechtsoefening

Drie Amerikaanse soldaten zijn bij een gevechtsoefening om het leven gekomen. Tijdens de training kantelde een gepantserd infanterievoertuig op een oefenterrein in de staat Georgia. Daarbij raakten ook drie militairen gewond. Dat meldt het Amerikaanse leger. 

Majoor-generaal Tony Aguto spreekt over een ‘hartverscheurende dag’.  Het ongeluk met het 37 ton zware infanterievoertuig zou zondagochtend vroeg plaatsgevonden hebben op het Fort Stewart-Hunter Army Airfield in het zuidoosten van de staat. De namen van de soldaten worden niet vrijgegeven tot hun familie op de hoogte is gebracht van het ongeval.

  1. Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arrestaties in Parijs
    Update

    Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arresta­ties in Parijs

    De eerste verjaardag van de ‘Gele Hesjes’ is in Parijs uitgedraaid op rellen. Deelnemers aan de onlusten, van wie er veel in het zwart gekleed waren en hun gezicht bedekt hielden, vernielden de gevel van een bankfiliaal, staken enkele auto’s en vuilnisbakken in brand en smeten straatstenen en flessen naar de oproerpolitie. In de Franse hoofdstad zijn tot halverwege vanavond bijna 150 mensen opgepakt voor de onlusten.