Volledig scherm
Een waarschuwing voor haaien door haar familie kwam voor de Amerikaanse vrouw te laat. © AP

Amerikaanse (21) overlijdt na aanval door haaien bij Bahama's

Een Amerikaanse vrouw is gisteren overleden na de aanval door een haai bij de Bahama’s. Het slachtoffer, de 21-jarige Jordan Lindsay uit Californië, was op een snorkelexpeditie met haar familie in de buurt van Rose Island.

Rond twee uur 's middags werd ze aangevallen door drie haaien, vertelde plaatsvervangend commissaris Paul Rolle tegen nieuwszender CNN. Ze werd gebeten in haar armen, benen en billen. Haar rechterarm werd afgebeten, zei hij.

Haar familie zag de tegemoetkomende haaien en probeerde haar te waarschuwen, maar Lindsay hoorde het niet op tijd, vertelde Rolle. Ze werd uit het water getrokken en naar een ziekenhuis in Nassau gebracht, waar ze dood werd verklaard.

Het ministerie voor Toerisme en Luchtvaart heeft een verklaring uit laten gaan, waarin de familie van Lindsay medeleven wordt betuigd en namens de Bahama's wordt gecondoleerd. 

  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.