Joe Biden (derde van rechts) met John Kerry (uiterst rechts) en Chuck Hagel (l) na hun gedwongen helikopterlanding op 20 februari 2008 in Afghanistan. Tolk Aman Khalili staat er zelf niet op omdat hij de foto maakte.
Volledig scherm
Joe Biden (derde van rechts) met John Kerry (uiterst rechts) en Chuck Hagel (l) na hun gedwongen helikopterlanding op 20 februari 2008 in Afghanistan. Tolk Aman Khalili staat er zelf niet op omdat hij de foto maakte. © Videostill Youtube / ITV News / John Silson U.S. Department of State

Afghaanse redder Joe Biden veilig land uit na weken onderduiken voor taliban

Een Afghaanse tolk die de Amerikaanse president Joe Biden eind augustus om hulp vroeg nadat hij was gestrand in Kaboel, heeft Afghanistan veilig verlaten met zijn gezin.

  1. Schietende leerling VS probeerde medescholieren te misleiden: ‘Politie, kom naar buiten’
    video

    Schietende leerling VS probeerde medescho­lie­ren te misleiden: ‘Politie, kom naar buiten’

    De 15-jarige jongen die gisteren drie leerlingen doodschoot in de Amerikaanse plaats Oxford (Michigan), heeft met een list nog meer slachtoffers proberen te maken. Hij deed zich voor als agent en probeerde studenten die zich verschanst hadden in een klaslokaal wijs te maken dat de kust veilig was. In een TikTok-video valt te zien hoe de groep niet in de list trapt en via de achteruitgang op de vlucht slaat.