De Hollywoodreeks Ocean’s Eleven/Twelve/Thirteen maakte indruk met perfect georganiseerde roofscenario’s. De diamantdieven op vliegveld Zaventem kwamen aardig in de buurt.
Volledig scherm
De Hollywoodreeks Ocean’s Eleven/Twelve/Thirteen maakte indruk met perfect georganiseerde roofscenario’s. De diamantdieven op vliegveld Zaventem kwamen aardig in de buurt. © DPd Mark Reijntjens

18 verdachten megadiamantroof vliegveld Brussel vrijgesproken

De rechtbank in Brussel heeft achttien van de negentien verdachten van de diamantroof op de luchthaven van Zaventem begin 2013 wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Bij de roof maakten de daders voor 37 miljoen euro aan diamanten buit uit een vliegtuig van een Zwitserse luchtvaartmaatschappij.

  1. Voortvluchtige ‘Woud-Rambo’ probeerde ex-vriendin te vermoorden met kruisboog
    VIDEO

    Voortvluch­ti­ge ‘Woud-Ram­bo’ probeerde ex-vrien­din te vermoorden met kruisboog

    De klopjacht op de 31-jarige Yves Rausch is nog steeds in volle gang in de buurt van het Duitse Oppenau. Zondag ontwapende hij vier agenten en sloeg daarna op de vlucht. Inmiddels wordt steeds meer bekend over deze ‘Rambo van het Zwarte Woud’, zoals Rausch ook wel wordt genoemd. Zo kwam hij meermaals in aanraking met justitie voor onder meer het overtreden van de wapenwet, bezit van kinderporno en een poging zijn ex-vriendin te vermoorden met een kruisboog.