Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Think Stock photos

102-jarige vrouw verdacht van moord op buurvrouw (92) in Frans tehuis

Een bewoonster (102) van een Frans bejaardentehuis wordt verdacht van de moord op haar 92-jarige buurvrouw. Het slachtoffer werd zaterdagavond levenloos gevonden op haar kamer en is om het leven gekomen door wurging en klappen op haar hoofd.

Het bejaardentehuis in het Noord-Franse Chézy-sur-Marne werd zaterdagavond opgeschrikt door de dood van de 92-jarige bewoonster. Ze werd gevonden in haar bed met een opgezwollen en beurs gezicht, meldt de BBC. Forensisch onderzoek wees uit dat de vrouw om het leven was gekomen door wurging en klappen op haar hoofd.

De 102-jarige buurvrouw van het slachtoffer gedroeg zich op het moment dat de overleden bewoonster werd gevonden bijzonder verward en gejaagd. Ze zou één van de verzorgers verteld hebben dat ze iemand had vermoord. De vrouw werd vanwege haar verwarde toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Vervolgens werd ze opgenomen in een psychiatrische instelling, waar ze momenteel nog steeds verblijft. 

De politie doet nog onderzoek naar de gewelddadige dood van de 92-jarige vrouw. Ook worden er tests gedaan om te zien of de verdachte 102-jarige vrouw toerekeningsvatbaar is.

  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.