Volledig scherm
De rechtbank van Brugge. © JHM

Zware vechtpartij tijdens 100-dagen voor rechter: “Getuigen dachten dat de jongen dood was”

Twee tieners uit Brugge stonden vrijdagmorgen voor de strafrechter voor slagen en verwondingen ten aanzien van een andere jongere tijdens de 100 dagen in Brugge, op 2 maart vorig jaar. Het slachtoffer werd door een bende van 15 jongeren in elkaar geslagen, maar 13 ervan waren minderjarig en kwamen reeds voor de jeugdrechter. Het slachtoffer lag roerloos op de grond.

De feiten gebeurden op de hoek van ‘t Zand en de Noordzandstraat, nadat het al in café Bras tot discussie kwam. “Getuigen dachten dat de jongen dood was toen ze de hulpdiensten belden. Mijn cliënt is voor vijf procent school- en arbeidsongeschikt bevonden door de opgelopen letsels”, sprak de advocaat van het slachtoffer. Volgens de procureur probeerden de twee meerderjarigen de feiten in de schoenen van de minderjarigen te schuiven. Er werd een werkstraf gevorderd.

“Mijn cliënt is inderdaad in een ruzie verwikkeld geraakt met het slachtoffer. De tegenpartij viel een vriend van mijn cliënt aan, waarop mijn cliënt zijn vriend verdedigde. Maar toen zijn nog geen rake klappen gevallen. Dat was nog voordat die bende aankwam”, pleitte de advocaat van beklaagde Axel H. (19). “Die bende noemt zichzelf namelijk de ‘Lupo Gang’ maar daar zit mijn cliënt niet in. Hij moet niet opdraaien voor wat die minderjarige jongerenbende aanrichtte”, aldus de raadsman. Ook bij de advocaat van medebeklaagde Lusaldo B. (19) hetzelfde verhaal. Die ging zelfs voor de vrijspraak. Vonnis 21 juni.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pastoor Fernand Marechel reageert aangeslagen op nieuws van 39 lijken: “Ook in Zeebrugge zijn transmigranten bereid die risico’s te nemen”

    Pastoor Fernand Marechel reageert aangesla­gen op nieuws van 39 lijken: “Ook in Zeebrugge zijn transmi­gran­ten bereid die risico’s te nemen”

    Pastoor Fernand Marechal (70) uit Zeebrugge reageert geschokt op het nieuws dat in Londen 39 lichamen zijn ontdekt in een koelcontainer - wellicht slachtoffers van mensensmokkel. In zijn kerk wordt hij al jaren dagelijks geconfronteerd met transmigranten die ten koste van alles de oversteek richting Groot-Brittannië willen maken. “Natuurlijk vrees ik dat zo'n tragisch nieuws ook hier kan gebeuren. Die mensen hebben er alles voor over”, zegt Marechal.