Elke verhuurder in Brugge, van een huis, appartement of dergelijke meer, zal een conformiteitsattest moeten kunnen voorleggen.
Volledig scherm
Elke verhuurder in Brugge, van een huis, appartement of dergelijke meer, zal een conformiteitsattest moeten kunnen voorleggen. © Benny Proot

Zo wil Brugge feller controleren op huurwoningen: “Geen heksenjacht, maar de kwaliteit móét in orde zijn”

BruggeBij iedere nieuwe verhuring in Brugge moet de verhuurder vanaf 1 januari 2022 een geldig conformiteitsattest kunnen voorleggen: een bewijs dat de kwaliteit van de woning oké is. De stad voert het systeem in om verkrotting tegen te gaan. Zes medewerkers gaan vanaf oktober op pad om controles uit te voeren. Het attest zal de verhuurder 90 euro kosten, maar blijft wel tien jaar geldig. Schepen Franky Demon legt uit wat er van de verhuurder verwacht wordt. 

 1. Protest tegen komst van 63 huizen in waterziek gebied neemt toe na beelden van overstromingen: “Dit kan je gewoon niet maken”
  Assebroek

  Protest tegen komst van 63 huizen in waterziek gebied neemt toe na beelden van overstro­min­gen: “Dit kan je gewoon niet maken”

  Tientallen buurtbewoners van het groene gebied tussen de Mispelaar een de Michel Van Hammestraat, vlak naast het natuurgebied Assebroekse Meersen, zijn nog maar eens in actie geschoten om het geplande bouwproject daar tegen te houden. De overstromingen in het zuiden en oosten van het land bewijzen volgens hen dat het project er niet mag komen. “Dit is een waterziek gebied, de gevolgen laten zich raden”, klinkt het.
 2. REPORTAGE. Hakuna Alpaca wandelt op nieuwe locatie door té groot succes: “Mensen reserveren al 3 maanden op voorhand”
  PREMIUM
  Brugge/Oostkamp

  REPORTAGE. Hakuna Alpaca wandelt op nieuwe locatie door té groot succes: “Mensen reserveren al 3 maanden op voorhand”

  Verhuisd wegens groot succes: het is wat de uitbaters van Hakuna Alpaca overkwam. In een grote weide in Oostkamp hebben de 14 alpaca’s niet alleen een nieuw onderkomen, de wandeling door de Assebroekse Meersen kreeg een alternatief een eind verderop. De zachte lieverds vallen bijzonder in de smaak. In het voorjaar zat alles vol en ook voor de komende maanden lopen de reservaties vlot binnen. Wij trokken op pad om de nieuwe route uit te testen. “Wist je dat ze geen strontjes achterlaten tijdens de tocht? We hebben ze zo getraind!”