Studentenstad Brugge. Er valt behoorlijk wat te ontdekken voor de jongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Studentenstad Brugge. Er valt behoorlijk wat te ontdekken voor de jongeren. © Benny Proot

Zo onvergetelijk is de studententijd in Brugge: 15 tips om de stad te ontdekken

BruggeMet meer dan 10.000 zijn ze, de hogeschoolstudenten die dit academiejaar een opleiding volgen in Brugge. Een record én een mijlpaal voor de studentenstad. Geen paniek: er valt in Brugge méér dan genoeg te beleven. Waar kan je op kot, vind je een tweedehandsfiets of kan je terecht voor een ‘happy hour’? 15 tips om Brugge als studentenstad van dichterbij te leren kennen.

  1. Bruggelingen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woestijn met ‘zonnewagen’: “Unieke en onvergetelijke ervaring”
    Brugge

    Bruggelin­gen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woes­tijn met ‘zonnewagen’: “Unieke en onvergete­lij­ke ervaring”

    Gilles De Baets (24) en Joren Dumoulin (21) uit Brugge nemen volgende week deel aan de Solar Challenge Morocco, een wedstrijd voor wagens die aangedreven worden door zonne-energie. Samen met 18 andere ingenieursstudenten maken ze deel uit van het Agoria Solar Team van de KU Leuven. De Belgen zullen in vijf dagen 2.500 kilometer afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara.