Volledig scherm
Brugge staking carrefour Scheepsdaele: wafelenbak © Benny Proot

Zo kan het ook: stakers houden grote wafelenbak aan Brugse vestiging van Carrefour

Dat staken ook best gezellig kan zijn bewijzen ze woensdagochtend aan de Carrefour Scheepsdaele in Brugge. Behalve het uitdelen van flyers aan klanten die voor een gesloten deur staan, houden ze ook een grote wafelenbak. 

“We hebben ongeveer 200 wafels voorzien. Iedereen die aanwezig is om ons te steunen krijgt een gratis wafel”, zegt vakbondsafgevaardigde Muriel Vandenberghe. Aan de ingang van de winkel werden de stakers wel geconfronteerd met ontevreden klanten die hoopten hun boodschappen te kunnen doen. “Vandaag staan we buiten paraat, vanaf morgen staan we terug binnen paraat voor onze klanten”, aldus Muriel. De winkel blijft dan ook de hele dag gesloten. De christelijke vakbond voorziet trouwens op twee plaatsen in West-Vlaanderen een wafelkraam. Behalve in Brugge is dat ook aan het shoppingcenter in Kortrijk. 

Volledig scherm
Brugge staking carrefour Scheepsdaele: wafelenbak © Benny Proot
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Daarom houdt Brugse politie hart vast voor PSG-fans: van boksbeugels tijdens vrouwenmatch tot dodelijk slachtoffer na onderlinge clash
    PREMIUM

    Daarom houdt Brugse politie hart vast voor PSG-fans: van boksbeu­gels tijdens vrouwen­match tot dodelijk slachtof­fer na onderlinge clash

    De politie van Brugge neemt vandaag heel wat maatregelen voor de komst van de PSG-supporters. Korpschef Dirk Van Nuffel reageerde in deze krant opgelucht op de beslissing van de Raad van State om de opgelegde combiregeling voor het overgrote deel te respecteren. De schrik in Brugge is niet geheel onterecht, zo blijkt ui het recente verleden. Een klein overzichtje van wat ze in Brugge in het slechtste geval kunnen verwachten.