Zita Muylle uit Sint-Andries mag het podium op in The Voice Kids.
Volledig scherm
Zita Muylle uit Sint-Andries mag het podium op in The Voice Kids. © VTM

Zita (14) blijft als laatste West-Vlaamse over in de halve finale van The Voice Kids

Bij de herneming van The Voice Kids, vanaf vrijdag 4 september op VTM, is het vooral uitkijken naar de prestatie van Zita Muylle (14) uit Sint-Andries. Zij blijft als enige West-Vlaamse kandidaat over.

 1. Brugge wil 63 woningen in ‘watergevoelig’ gebied, maar bewoners en minister Demir protesteren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”
  Brugge

  Brugge wil 63 woningen in ‘waterge­voe­lig’ gebied, maar bewoners en minister Demir proteste­ren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”

  “Op basis van de recentste overstromingskaarten is het gewoon niet verstandig om er woningen te bouwen.” Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), nu Vlaanderen in beroep gaat tegen de vergunning van de stad Brugge voor 63 woningen in Assebroek. Of hoe het gebied Mispelaar zo de status van symbooldossier voor heel Vlaanderen aanneemt.
 2. Souvenirwinkeltjes onder Brugse belfort moeten na 40 jaar weg van stadsbestuur: “Compleet onverwacht, ik ben er het hart van in”
  PREMIUM
  Brugge

  Souvenir­win­kel­tjes onder Brugse belfort moeten na 40 jaar weg van stadsbe­stuur: “Compleet onverwacht, ik ben er het hart van in”

  Verbazing alom in de winkeltjes onder het Brugse belfort: het stadsbestuur heeft de huurovereenkomst opgezegd. De zelfstandige uitbaters krijgen nog tot 1 januari 2023 om hun boel op te kramen. “Ik ben hier grootgebracht, onze familie zit hier 50 jaar”, zucht Lieve Pickery. Maar de stad is duidelijk: “Verhuren aan souvenirwinkeltjes is niet onze taak”, zegt schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld).