Volledig scherm
Politierechter Peter Vandamme had het excuus nog niet gehoord in zijn carrière

Zeventiger pleegt vluchtmisdrijf omdat hij rijdend plast in een fles. ‘Al veel excuses gehoord, maar dit is een primeur’

MALDEGEM - Een zeventiger uit Maldegem, vlak over de Zeeuws-Vlaamse grens, had in de Brugse politierechtbank wel een héél opvallend excuus klaar voor een vluchtmisdrijf. De man was volgens zijn eigen verklaringen ... aan het plassen in een fles en kon daardoor niet op tijd stoppen. “Ik heb al veel excuses gehoord, maar dit is toch een primeur”, sprak de politierechter. 

De feiten dateren van 21 oktober vorig jaar. Langs de Maalsesteenweg in Brugge reed de zeventiger tegen een geparkeerde wagen. In plaats van te stoppen, besloot de man zijn weg te vervolgen. Wat hij echter niet wist, is dat de eigenares van de aangereden wagen in het voertuig zat én een getuige alles zag gebeuren. 

Dankzij de nummerplaat kon de politie hem dan ook traceren. De beklaagde gaf de feiten uiteindelijk toe, maar kwam met een wel héél origineel excuus voor de dag.  “Ik was net op dat moment al rijdend in een fles aan het plassen. Ik neem plaspillen en kon daardoor niet tijdig stoppen. Jullie weten zeker niet hoe het is om te leven als je plaspillen moet nemen”, vertelde de man boos tegen de agenten aan de telefoon. 

Op een uitnodiging voor verhoor ging hij nooit in, waardoor werd besloten hem te dagvaarden. De zeventiger werd al zeven keer veroordeeld voor rijden onder invloed en twee keer omdat hij niet verzekerd was en kon dus op niet veel berouw rekenen van de rechter. De politierechter gaf de plassende man een boete van 1.600 euro en een rijverbod van twee maanden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendarische Franse zangeres

    Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendari­sche Franse zangeres

    In het idyllische park La Potinière in De Haan gaat vrijdagavond Winterpret in’t Park van start, met een grote schaatspiste en tal van gezellige chalets met winterse drankjes, hapjes en gerechten. Vrijdag om 18.30 uur is er de openingsshow, gevolgd door een optreden van Bruges Swan Patrol en schaatsen vanaf 19 uur. Op zaterdag geven dj’s het beste van zichzelf in de Eisdisco en de Wunderbar. Op zondagvoormiddag kunnen kinderen en jongeren onder de 16 jaar zelfs gratis schaatsen. Boek intussen jouw ontbijt. Meer info op www.winterindehaan.be. Ook in Blankenberge, Middelkerke en De Panne gaan dit weekend de winter- en kerstmarkten van start.