Volledig scherm
De eerste steen van het project is gelegd. © BHT

Zestig sociale appartementen in nieuwe residentie Blauwe Poort

Op de hoek van de Blankenbergse Steenweg en de Blauwhuisstraat is de eerste steen gelegd van de residentie Blauwe Poort. Er komen zestig sociale huurappartementen.

Het project bestaat uit vier appartementsgebouwen van vier bouwlagen met ondergrondse parkeergarage. “De flats kunnen worden ingevuld door huidige bewoners van de aanpalende sociale woonwijk, maar ook uit andere wijken, die voldoende hebben aan een kleinere woonoppervlakte”, zegt schepen van Wonen Franky Demon (CD&V). “Oudere bewoners van aanpalende straten zullen zo de kans krijgen te verhuizen naar moderne appartementen die meer aangepast zijn aan hun noden. Dit zorgt ervoor dat grotere woonunits beschikbaar worden om de vraag naar huisvesting van jonge gezinnen met kinderen op te vangen.”

Voor de voorziening van sanitair warm water en centrale verwarming werkt de Brugse Maatschappij voor Huisvesting samen met de afvalintercommunale IVBO die een nieuwe aftakking van het warmtenet (880 kW) aanlegt om voor de nieuwe woningen in de woonwijk Duivenkeet duurzame warmte te voorzien. Behalve een vermindering van naar schatting 160 ton CO2-uitstoot per jaar zal de aanleg van het warmtenet ook een gunstige invloed hebben op de energiefactuur van de bewoners. Er wordt al sinds 1982 een warmtenet in Brugge uitgebaat door IVBO. De energiecentrale zet per jaar ongeveer 180.000 ton huishoudelijk afval om in elektriciteit, proceswarmte en warmte voor het warmtenet. 

Als alles volgens plan verloopt, is de oplevering van het project voorzien voor voorjaar 2021.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendarische Franse zangeres

    Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendari­sche Franse zangeres

    In het idyllische park La Potinière in De Haan gaat vrijdagavond Winterpret in’t Park van start, met een grote schaatspiste en tal van gezellige chalets met winterse drankjes, hapjes en gerechten. Vrijdag om 18.30 uur is er de openingsshow, gevolgd door een optreden van Bruges Swan Patrol en schaatsen vanaf 19 uur. Op zaterdag geven dj’s het beste van zichzelf in de Eisdisco en de Wunderbar. Op zondagvoormiddag kunnen kinderen en jongeren onder de 16 jaar zelfs gratis schaatsen. Boek intussen jouw ontbijt. Meer info op www.winterindehaan.be. Ook in Blankenberge, Middelkerke en De Panne gaan dit weekend de winter- en kerstmarkten van start.