Ter plaatse luisteren naar de imposante voetluidklok is nu uiteraard af te raden (archiefbeeld).
Volledig scherm
Ter plaatse luisteren naar de imposante voetluidklok is nu uiteraard af te raden (archiefbeeld). © Benny Proot

Zelfs de Brugse voetluidklok klinkt voortaan elke avond uit solidariteit

De Brugse Klokkenspelvereniging laat voortaan elke avond om 20 uur de unieke voetluidklok op het Dumeryplein weerklinken. Vijf minuten lang zal je de klanken kunnen bewonderen.

“Niet enkel de Zegeklok van het Belfort luidt elke avond in de Brugse straten", zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). “Ook de vroegere brandklok, de voetluidklok op het plein nabij de Boeveriestraat, zal nu elke avond bespeeld worden. Zo doet die klok wat ze al eeuwenlang gedaan heeft: bij onheil oproepen tot solidariteit.”

Ter plekke gaan kijken is in de huidige omstandigheden af te raden, gewoon uw oren spitsen in het avondlijke duister volstaat.

  1. ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslaggeving terug: “Qua levenskwaliteit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”
    PREMIUM

    ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslagge­ving terug: “Qua levenskwa­li­teit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”

    Zijn trillende stem op de motor als weer eens een nieuwe kasseistrook wordt aangesneden, behoort net als de Vlaamse klassiekers stilaan tot ons erfgoed. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. Wielerliefhebbers blijven op hun honger zitten om zich te verlekkeren aan de heerlijke tussenkomsten van ‘wielerman’ Renaat Schotte (51) uit Brugge. Hij zit 25 jaar in het wiel van de renners. “Dit beroep heeft me de hele wereld doen zien.”