Kustzwemmer Mathieu Bonne werd gehuldigd door de provincie.
Volledig scherm
Kustzwemmer Mathieu Bonne werd gehuldigd door de provincie. © Benny Proot

Zeezwemmer Matthieu Bonne gehuldigd door Westtoer

Toeristische bedrijf Westtoer heeft de 27-jarige West-Vlaming Matthieu Bonne uit Bredene gehuldigd na zijn opmerkelijke prestatie van afgelopen week. Toen zwom hij in 23 uur de ganse kustlijn af. 

 1. En plots ligt er een echte Michelangelo in het Brugse Groeningemuseum: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”
  PREMIUM
  Brugge

  En plots ligt er een echte Michelange­lo in het Brugse Groeninge­mu­se­um: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”

  Musea Brugge, de overkoepelende organisatie van allerlei toplocaties in Brugge, krijgt een prestigieuze collectie van bijna 2.000 tekeningen van topkunstenaars in beheer. Het is de Stichting Jean van Caloen uit Loppem die de kunstwerken tijdelijk ter beschikking stelt. Absoluut hoogtepunt is de verbluffende ‘Steniging van de heilige Stefanus’ van Michelangelo. “Dit werk is een bedrag met vele nullen waard.”
 2. Smedenstraat krijgt er straks een winkel vol LEGO bij: “Dit maakt winkelen in Brugge tot een nieuwe beleving”
  PREMIUM
  Brugge

  Smeden­straat krijgt er straks een winkel vol LEGO bij: “Dit maakt winkelen in Brugge tot een nieuwe beleving”

  Er komt - waarschijnlijk in september - een nieuwe winkel in de Smedenstraat bij. In het pand van Parfumerie Liberty’s opent een winkel vol LEGO-speelgoed. Géén flagshipstore zoals in steden als Amsterdam, Londen en Brussel, maar een zogenaamde monobrandstore. Dat is goed nieuws, meent ook het Brugse stadsbestuur. “Een fijne nieuwkomer voor deze straat”, zegt schepen Franky Demon (CD&V).