Het brede strand van Zeebrugge: ideaal om er tijdens corona van de zon te genieten. Straks ook met vroegere inzet van redders?
Volledig scherm
Het brede strand van Zeebrugge: ideaal om er tijdens corona van de zon te genieten. Straks ook met vroegere inzet van redders? © Benny Proot

Zeebrugge wil redders vroeger inzetten: “Zullen toch nog niet massaal naar Spaanse Costa’s kunnen”

ZeebruggeDe stad Brugge onderzoekt of het haar redders dit jaar vroeger kan inzetten dan midden juni, zoals andere jaren. Het mikt vooral op een aantal verlengde weekends in het voorjaar. 

 1. Stadsbestuur Brugge plooit niet in discussie over pop-upterrassen: “Ook horeca-uitbaters die geen terras hebben, kunnen zich kandidaat stellen”
  Brugge

  Stadsbe­stuur Brugge plooit niet in discussie over pop-upterras­sen: “Ook horeca-uitbaters die geen terras hebben, kunnen zich kandidaat stellen”

  Het stadsbestuur van Brugge gaat door met het plan om zomerbars toe te laten in drie parken. Nochtans klinkt er protest, onder meer van UNIZO Brugge, dat vraagt om de oproep naar uitbaters weer in te trekken. “Maar dat gaan we niet doen", reageert burgemeester Dirk De fauw. “We denken net dat het mensen met ervaring in de horeca zijn die zich kandidaat zullen stellen.”
 1. Dankzij livestream hoeft niemand een uitvaart te missen
  Play

  Dankzij livestream hoeft niemand een uitvaart te missen

 2. Historische dag voor Timmerfabriek: Torentje is terug
  Play

  Histori­sche dag voor Timmerfa­briek: Torentje is terug