De eerste cruisetoeristen, 876 Duitse passagiers, zijn in de haven van Zeebrugge aangekomen. En daar hebben ze in Brugge lang op moeten wachten.
Volledig scherm
De eerste cruisetoeristen, 876 Duitse passagiers, zijn in de haven van Zeebrugge aangekomen. En daar hebben ze in Brugge lang op moeten wachten. © RV

Zeebrugge ontvangt na 18 maanden opnieuw een cruiseschip: “Voor volgend jaar al 148 aanvragen”

ZeebruggeDe 230 meter lange MS Artania: dat is maandag het eerste cruiseschip dat sinds 11 maart 2020 ligt aangemeerd in Zeebrugge. Door de coronacrisis bleef het cruisetoerisme lang op een laag pitje, maar de komende jaren kondigen zich alweer veel drukker aan.

  1. ASSISEN. Waar is geheugenkaart uit dashcam van beschuldigde? “Intensief speurwerk van politie en groendienst leverden niets op”
    PREMIUM
    Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

    ASSISEN. Waar is geheugen­kaart uit dashcam van beschuldig­de? “Intensief speurwerk van politie en groen­dienst leverden niets op”

    Groot mysterie in het onderzoek naar de dodelijke crash van Sharon Gruwez (22) blijft de onvindbaarheid van de geheugenkaart uit de dashcam van Davy Kesteman (32). Werd die door diens moeder uit het wrak gehaald of raakte hij verloren bij de crash? “Het is alleszins mogelijk om dat kaartje te verwijderen”, stelde de verkeersdeskundige maandag in het Brugse assisenhof. De voorzitter gaf hem de opdracht om restanten van het toestel te onderzoeken, net als bewakingsbeelden waarop plots wél een remlicht van de BMW 316 te zien zou zijn.