'Welkom in Fabeltjesland' staat er te lezen op het opvallende oranje bord langs de N31.
Volledig scherm
'Welkom in Fabeltjesland' staat er te lezen op het opvallende oranje bord langs de N31. © Jan Van Maele

Zeebrugge? Dat is ‘fabeltjesland’ volgens actievoerders: ze protesteren met ludiek bord

Wie via de N31 Expresweg Zeebrugge binnenrijdt, krijgt sinds kort een oranje bord met daarop de woorden ‘Welkom in Fabeltjesland’ te zien. Het bord werd er wellicht geplaatst door actievoerders.

Het bord symboliseert het ongenoegen van veel inwoners over het heden en de toekomst van de kustgemeente. De onvrede gaat onder meer over de aanpak van de transmigranten in Zeebrugge, maar ook over de komst van een nieuwe zeesluis waarvoor tientallen woningen onteigend moeten worden. Wellicht zal het bord eerstdaags door het Agentschap Wegen en Verkeer weer weggenomen worden.

  1. Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgenoten op openingsdag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”
    PREMIUM

    Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgeno­ten op openings­dag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”

    De Vlamingen zijn meteen de grens overgetrokken om de opening van de Nederlandse horeca mee te maken. Maar ook onze landgenoten met een zaak in Nederland zijn blij dat ze hun klanten terugzien. Het werd geen overrompeling in Sluis, maar wel gezellig druk. “Het voelt als een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”, zegt Liesbeth Van Os, de Brugse uitbaatster van brasserie Lizzie’s.