Johan Saelens bracht 19 jaar geleden de Franse toeriste Isabelle Beunet om het leven in z'n studio in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Saelens bracht 19 jaar geleden de Franse toeriste Isabelle Beunet om het leven in z'n studio in Brugge. © PETER MAENHOUDT

“Ze wilde geen seks, dus wurgde hij haar, verstopte het lijk in de kast en vluchtte naar Spanje”: hoe de Franse Isabelle (26) in handen viel van ‘superminnaar’ Johan Saelens

Brugge/KortrijkDe Franse Isabelle Beunet (26) maakte in mei 2002 haar eerste buitenlandse reisje naar Brugge, op dat moment Europese Culturele Hoofdstad. Het moest een magisch moment worden, maar werd uiteindelijk haar dood. Isabelle belandde in handen van de Kortrijkse kelner Johan Saelens (27), die geen afwijzing kon verdragen. En laat dat nu net zijn wat Isabelle wél deed. Wij blikken samen met de toenmalige advocaat van Saelens terug op diens gruweldaden en onwaarschijnlijke vlucht naar Spanje, met als inspiratie... een werk van Paul Jambers. 

 1. IN BEELD. Brugse jeugd uitzinnig van vreugde bij heropening terrassen (ook na sluitingstijd)
  Brugge

  IN BEELD. Brugse jeugd uitzinnig van vreugde bij heropening terrassen (ook na sluitings­tijd)

  Alleen maar blije mensen, een hele stad vol. Brugge herleefde zaterdagmiddag en - avond. Eindelijk! Van de grote pleinen tot de kleine zijstraatjes: overal zaten de terrassen afgeladen vol. En of het deugd deed. Lege terrassen om 22 uur bleken een utopie en bij de herwonnen vrijheid hoorde ook een (kleine) afterparty op ‘t Zand. De politie hield een oogje in het zeil en zorgde ervoor dat de vreugde niet uit de hand liep. Wij doken tussen de Brugse jeugd.
 2. Avondje padel eindigt in drama. Nico (45) sterft op E40, zoon (19) wordt uit wrak gered: “Die jongen zag zijn vader naast zich sterven”
  PREMIUM
  Loppem/Brugge

  Avondje padel eindigt in drama. Nico (45) sterft op E40, zoon (19) wordt uit wrak gered: “Die jongen zag zijn vader naast zich sterven”

  “Hij was een god voor zijn kinderen”, vertellen Stijn (34) en Kris Verschoore (42), de broers van de verongelukte Nico Verschoore (45). Hij kwam om het leven bij een zwaar ongeval op de E40 in Loppem. De Brugse zakenman en vader van drie was met zijn 19-jarige zoon op de terugweg van de padelclub. Maxime bleef - na een redding door getuigen - zo goed als ongedeerd. “Maar het trauma voor die jongen zal des te groter zijn.”
 1. Verdachte van neerschieten Kezban weer voor rechter
  Play

  Verdachte van neerschie­ten Kezban weer voor rechter

 2. Zo kun je drugs laten testen bij het servicepunt in Goes
  Play

  Zo kun je drugs laten testen bij het service­punt in Goes