De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Zaakvoerders renovatiebedrijf krijgen geen straf na dodelijk arbeidsongeval werknemer (59)

Sint-Andries/Zedelgem/Zingem/MenenDe zaakvoerders van een renovatiebedrijf uit Zedelgem hebben opschorting van straf gekregen voor een dodelijk arbeidsongeval. Begin vorig jaar kwam een van hun werknemers onder een stelling terecht bij een renovatie aan een manege in Sint-Andries. B.P. (59) uit Menen overleefde het niet.

 1. Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenenburg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”
  PREMIUM
  Brugge

  Familie Boedt neemt na halve eeuw en vier generaties afscheid van café Craenen­burg op Markt in Brugge: “Gezondheid speelt ons parten”

  Het alombekende Grand Café Craenenburg op de Markt in Brugge heeft nieuwe uitbaters. Na meer dan een halve eeuw en vier generaties heeft de Brugse familie Boedt de sleutels uit handen gegeven. Wat ooit begon met ‘parrain’ Achiel in 1966, kent een einde in 2021. “Gezondheidsproblemen dwingen ons om de fakkel door te geven”, zegt uitbater Guy Boedt (57).
 2. Amper een paar centimeter groot, maar van onschatbare waarde voor Brugge: zegelstempel keert na duizend jaar terug uit Denemarken
  Brugge

  Amper een paar centimeter groot, maar van onschatba­re waarde voor Brugge: zegelstem­pel keert na duizend jaar terug uit Denemarken

  Voor het eerst in een millennium keert een absoluut topstuk uit de geschiedenis van Brugge terug naar de stad waar het thuishoort. Het gaat om de zegelstempel van graaf Boudewijn IV, een kleinood van amper een paar centimeter groot dat zich in Denemarken bevond. En wat nog het meest bijzonder is: bezoekers aan de nieuwe tentoonstelling over het Brugge rond het jaar 1000 mogen (een 3D-replica van) de stempel aanraken.