De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Zaakvoerder bouwfirma krijgt fikse boete voor illegale tewerkstelling op werf Mintus Brugge

BruggeDe 45-jarige zaakvoerder van een Portugese bouwfirma heeft 14.400 euro boete, de helft met uitstel, gekregen voor de illegale tewerkstelling van Braziliaanse arbeiders. Volgens het arbeidsauditoraat kwam de zaak aan het licht na een controle op een werf van Mintus Brugge.

  1. De winkeltest in Auchan en vier West-Vlaamse supermarkten: “Kar met 22 producten is tot 50 euro goedkoper. En met de huidige brandstofprijzen haal je dat er zelfs vanuit Zeebrugge uit”
    PREMIUM
    West-Vlaanderen

    De winkeltest in Auchan en vier West-Vlaam­se supermark­ten: “Kar met 22 producten is tot 50 euro goedkoper. En met de huidige brandstof­prij­zen haal je dat er zelfs vanuit Zeebrugge uit”

    In Auchan in Roncq, net over de grens, spreekt men West-Vlaams. Al jaar en dag is dat zo, maar met de huidige energie- en prijzencrisis zie je er nóg meer winkelkarren vol cola, water of wijn richting kustprovincie vertrekken. Is het verschil dan echt zo groot, met de minder sterke inflatie bij onze zuiderburen? En kan je met de huidige brandstofprijzen alleen al je rit uitsparen vanuit Veurne, Zeebrugge of Tielt? Wij deden de test op dezelfde dag in Frankrijk en in vier West-Vlaamse supermarkten. En kregen er nog een resem tips van expert Gino Van Ossel bovenop.