De woorden van Guido Gezelle prijken 's nachts op de Smedenpoort
Volledig scherm
De woorden van Guido Gezelle prijken 's nachts op de Smedenpoort © Benny Proot

Woorden van Guido Gezelle prijken ‘s nachts op de stadspoorten

BruggeAls Brugge bij nacht verlicht wordt, ontdek je mooie woorden. Deze winter kiest de stad voor inspiratie uit het werk van Guido Gezelle. Op de Smedenpoort lees je: 't diep gedoken woord.

  1. Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwinning”
    PREMIUM
    Brugge

    Brugse bieroorlog kent opvallende ontknoping. Brouwer mag ‘Beer van Brugge’ verkopen ... maar niet in Brugge: “En toch voelt dit als een overwin­ning”

    De Brugse bieroorlog kent z’n ontknoping. De rechter in Gent besliste dat brouwer Stéphane Kolijn zijn biermerken ‘Brugse Beer’ en ‘Beer van Brugge’ mag blijven verkopen. Al is er wel één opvallende voorwaarde: hij mag dat niet in Brugge doen. Klinkt absurd, maar voor Stéphane voelt het als een overwinning. Hij moet de komende dagen wel verplicht alle flesjes uit de Brugse supermarkten, drankencentrales en cafés halen. “Ondertussen bedachten we al een oplossing om het bier ook in eigen streek perfect legaal te kunnen verkopen”, zegt de brouwer.