De werken aan Gulden Roos in Brugge zijn al een tijd geleden gestart.
Volledig scherm
De werken aan Gulden Roos in Brugge zijn al een tijd geleden gestart. © Benny Proot

Woonproject Gulden Roos komt onder stoom

BruggeHet bouwproject Gulden Roos, tussen de ringweg R30 en de Groenestraat in Brugge, zit stilaan in een stroomversnelling. Op 25 januari start het gieten van de polybetonvloer bij de ondergrondse parkeergarage.

 1. Verken Brugge met gloednieuw stadsspel Urban Hunt: “De koffiezet-award gaat naar het team dat het langst heeft getalmd tussen twee opdrachten”
  PREMIUM
  Brugge

  Verken Brugge met gloednieuw stadsspel Urban Hunt: “De koffiezet-a­ward gaat naar het team dat het langst heeft getalmd tussen twee opdrachten”

  Een creatieve speurtocht door Brugge. Zo noemen Klaas Lannoy en Roel Vaneyghen hun stadsspel Urban Hunt. Eerder ontwikkelden de Ieperlingen het spel al voor hun thuisstad en voor Gent. Nu is er dus een Brugse versie. “Natuurlijk passeer je langs de belangrijkste hotspots in Brugge, maar het is geen historisch spel”, zeggen ze.
 1. Club Brugge is officieel nog geen kampioen, maar politie is wel klaar voor spontane vieringen én officieel titelfeest op de Markt
  PREMIUM
  Brugge

  Club Brugge is officieel nog geen kampioen, maar politie is wel klaar voor spontane vieringen én officieel titelfeest op de Markt

  Club Brugge zit dankzij de overwinning tegen Union in de beste uitgangspositie om kampioen te spelen. In het gunstigste scenario is blauw-zwart zondagmiddag even na 15 uur zeker van de titel. Bij de politie van Brugge bereiden ze zich dan ook voor op een eventueel spontaan supportersfeest aan De Platse in Sint-Andries. “Als Club wint, verwachten we veel volk. Daarom voorzien we extra manschappen om alles in goede banen te leiden", zegt woordvoerster Lien Depoorter. Ook over de eventuele officiële kampioenenviering in de binnenstad is al meer bekend.
 2. Clubspelers vieren er steevast hun titel, André Hazes Jr. feest er: op zoek naar het geheim van dit danscafé in het dorp Varsenare
  PREMIUM
  Varsenare/Brugge

  Clubspe­lers vieren er steevast hun titel, André Hazes Jr. feest er: op zoek naar het geheim van dit danscafé in het dorp Varsenare

  Anderlecht vierde zijn laatste titels steevast in discotheek Carré in Willebroek. De spelers van Genk gingen in 2019 feesten in Versuz in Hasselt. Maar de kampioenen van Club Brugge gaan nu al enkele jaren uit de bol in... danscafé ’t Oud Gemeentehuis in Varsenare. Met - hoe kan het ook anders? - ‘boerenleute’. “Van ons mogen ze hier de boel overnemen”, glimlachen uitbaters Erwin en Benedicte.