De vlammen sloegen door het dak van de woning langs de Blankenbergsesteenweg.
Volledig scherm
De vlammen sloegen door het dak van de woning langs de Blankenbergsesteenweg. © Filip Vanden Berghe

Woning onbewoonbaar na zware brand: “We hadden dit huis net 2 jaar gerenoveerd”

BruggeIn de Blankenbergesteenweg in Sint-Pieters is vrijdagnamiddag rond 3 uur een hevige brand uitgebroken in een woning. De eigenaars waren op dat moment niet aanwezig. “We kregen telefoon dat het huis van één van de buren in brand stond. Toen we aankwamen, zagen we dat het onze eigen woning was”, zegt een fel aangeslagen Chantal Maene. Toen de brand onder controle bleek te zijn, begonnen de vlammen opnieuw door het dak te slaan. Om half 6 was de brandweer nog steeds aan het blussen. 

 1. Boekhouder (43) die 93.000 euro verduisterde van Boudewijn Seapark, pas uit cel voor... oplichting : “Geld gebruikt voor zeer zware gokverslaving”
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  Boekhouder (43) die 93.000 euro verduister­de van Boudewijn Seapark, pas uit cel voor... oplichting : “Geld gebruikt voor zeer zware gokversla­ving”

  93.000 euro in nauwelijks vier maanden tijd: zo veel zou de 43-jarige boekhouder van het Boudewijn Seapark in Brugge naar zijn eigen rekeningen hebben versluisd. Om zijn gokverslaving te financieren, zo blijkt. Volgens onze informatie is S.D. evenwel niet aan zijn proefstuk toe. Zo loopt er nog steeds een onderzoek naar de man wegens grootschalige oplichting. Als bedrijfsleider zou hij grote sommen geld opgehaald hebben via crowdfunding, om vervolgens in eigen zak te steken. In dat onderzoek werd hij in april voorwaardelijk vrijgelaten, nauwelijks een maand voor hij aan de slag ging bij het Brugs themapark.
 2. Brugge schakelt influencers in om jongeren warm te maken voor bezoek aan de stad: “Elk bericht krijgt 30.000 likes en dat is echt wel enorm”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge schakelt influen­cers in om jongeren warm te maken voor bezoek aan de stad: “Elk bericht krijgt 30.000 likes en dat is echt wel enorm”

  Visit Bruges, de toeristische dienst van Brugge, schakelt influencers op sociale media in om vooral jongeren tussen de 18 en 35 jaar warm te maken voor een verblijf in de stad. Nu de coronarestricties voor het reizen grotendeels weg zijn, schakelt de stad een versnelling hoger. Bruggeling Aaron Vancoppenolle (23) is met 5 miljoen volgers één van die influencers: “Ik merk dat ik heel veel reacties krijg als ik iets over mijn stad post”, zegt hij.