Aangeboden door Aangeboden door Skyline Europe
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van PZC zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
Een sfeerbeeld van hoe de assistentiewoning 2.0 eruit zal zien. © Skyline Europe

WONEN. Binnenkijken in de assistentiewoning van de toekomst

Aangeboden door Skyline EuropeDe assistentiewoning anno 2019 staat mijlenver van het grijze beeld dat veel mensen van een traditioneel rusthuis hebben. Een luxueuze woning met zicht op zee, een volledig uitgeruste wellness- en fitnessruimte, een loungeruimte en een pendelbus die bewoners naar individuele of groepsactiviteiten brengt zijn slechts een aantal voorbeelden van wat het woonzorgcentrum in 2019 te bieden heeft. Kris Langbeen van projectontwikkelaar Skyline Europe gidst ons door één van de opvallendste assistentiewoningen die dit jaar de deuren openen: residentie Duinenzee in De Panne. 

Wie De Panne kent, zag het gebouw al opduiken tussen de duinen en het strand. Het strakke bouwwerk met veel ramen en grote terrassen trekt heel wat nieuwsgierige blikken. Wij spraken met Kris Langbeen van Skyline Europe over dit project, over de toekomst van assistentiewoningen en over het heerlijke van wonen aan de Belgische kust. “In 2020 is één op de vier Belgen ouder dan 67, tegen 2060 wordt dat één op de drie Belgen”, vertelt Kris ons. “Toch zijn plekken in rusthuizen beperkt en evolueert het zorgaanbod niet genoeg mee met de stijgende vraag naar aangename assistentiewoningen. De vergrijzing groeit, net als de nood aan aangepaste woonvormen. En daar spelen wij op in met het bijzondere woonproject Duinenzee in De Panne.”

Volledig scherm
Appartementen met zicht op zee. © Skyline Europe

Zicht op zee

Wat we in De Panne te zien krijgen, is geen grijs woonblok, maar een rustgevend en stijlvol gebouw op het strand. Een vakantiegevoel is hier niet ver weg. “Dat klopt”, vertelt Kris. “Wie zijn assistentiewoning verlaat, kan enkele meters verder blootsvoets in het water staan. De locatie is dus een grote troef van de woonresidentie. Bovendien heeft elke bewoner zicht op zee én beschikt elke flat over een terras.”

De appartementen in de residentie zijn groot, huiselijk én zijn voorzien van alle comfort. “Aangename en luxueuze appartementen waar senioren zelfstandig kunnen wonen, maar waar wél alle faciliteiten aanwezig zijn. Dat is wat wij willen aanbieden met dit project. In Duinenzee bent u dag en nacht zonder zorgen, want de woonassistent staat steeds ter beschikking. Naast de zorgpermanentie kan je in de residentie gebruikmaken van allerhande diensten zoals poetshulp, klusjesdienst, strijkhulp en een boodschappendienst.”

Lounges, hamam en fitness

Met de woonresidentie Duinenzee mikt Skyline Europe op de actieve senior. Met een hamam, een uitgeruste fitness en een loungeruimte is het vakantiegevoel nooit ver weg voor de bewoners. Voor wie even een uitstap wil maken, biedt de woonresidentie ook een pendelbus aan die de bewoners naar het stadscentrum of naar andere activiteiten brengt. 

Wie interesse heeft om een kijkje te nemen in de woonresidentie, kan meer informatie vinden op de website www.duinenzee-depanne.be of kan telefonisch contact opnemen via het nummer 02/342.09.09. Zowel investeerders als toekomstige bewoners zijn van harte welkom! 

Volledig scherm
In de residentie zal onder andere een fitness aanwezig zijn. © Skyline Europe
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement