Woensdag is er geen markt op de Markt, omdat er te weinig plaats tussen de kramen kan gelaten worden.
Volledig scherm
Woensdag is er geen markt op de Markt, omdat er te weinig plaats tussen de kramen kan gelaten worden. © Benny Proot

Woensdagmarkt verhuist tijdelijk naar ‘t Zand door corona

De woensdagmarkt in Brugge, traditiegetrouw op de Markt, verhuist minstens tot begin april naar 't Zand.

 1. Op citytrip door de stad van Dominique Persoone: “Ik vind hier alles dichtbij, dat is ongekende luxe”
  PREMIUM
  Brugge

  Op citytrip door de stad van Dominique Persoone: “Ik vind hier alles dichtbij, dat is ongekende luxe”

  Eigenlijk woont chocolatier Dominique Persoone (51) in Damme, maar Brugge draagt hij in het hart. Hier begon het voor hem allemaal als succesvol chocolatier, met ondertussen winkels in Antwerpen en Brugge, een plantage in Mexico en een fabriek in Congo. “Vaak vergeet je de schoonheid van Brugge, tot je aan de andere kant van de wereld bent geweest. Dan besef je: alles zo dichtbij, dat is ongekende luxe.”
 2. Meer dan 4.000 lopers aan de start van Dwars door Brugge, ook burgemeester De fauw trekt loopplunje aan: “Ik ben trots op mijn tijd van 1 uur 38 minuten”
  PREMIUM
  Brugge

  Meer dan 4.000 lopers aan de start van Dwars door Brugge, ook burgemees­ter De fauw trekt loopplunje aan: “Ik ben trots op mijn tijd van 1 uur 38 minuten”

  Voor de 41ste editie van ENGIE Dwars door Brugge haalden de organisatoren enkele vernieuwingen boven. Zo werd er niet langer gestart in de namiddag en voor het eerst zat ook het Minnewaterpark in het parcours. De opvallendste deelnemer was zonder twijfel burgemeester Dirk De fauw die de voorbije maanden intenstief trainde met het oog op de 15 kilometer.