Wellicht geen uitzinnige massa Rode Duivelsfans dit keer: ‘t Zand verandert niet in een WK-dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Wellicht geen uitzinnige massa Rode Duivelsfans dit keer: ‘t Zand verandert niet in een WK-dorp. © Benny Proot

WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Brugge (al) wakker van de Rode Duivels? “Voor een WK-dorp is er eigenlijk geen plaats”

BruggeAls over twee maanden - op 20 november - de WK-voetbalgekte losbarst, zal die beleving toch een stuk minder zijn dan gewoonlijk in Brugge. Dat blijkt uit de grote rondvraag van Het Laatste Nieuws. “Kerst- en voetbalsfeer zijn misschien moeilijk met elkaar te rijmen”, klinkt het. Van een WK-dorp op 't Zand is straks geen sprake en ook indoorlocaties zoals het BMCC of het Concertgebouw lijken niet meteen in aanmerking te komen. Bij de horeca loopt wel een... grote pronostiek.

  1. Is het de vloek van de onthoofde raadsheer? Of ligt de legende van de eenzame jonkvrouw aan de basis? Waarom groot onheil dreigt als de zwanen uit Brugge verdwijnen
    PREMIUM
    Brugge

    Is het de vloek van de onthoofde raadsheer? Of ligt de legende van de eenzame jonkvrouw aan de basis? Waarom groot onheil dreigt als de zwanen uit Brugge verdwijnen

    Ze zijn onlosmakelijk verbonden met Brugge, de zwanen op de reien en ’t Stil Ende. Twee jaar geleden waren ze nog met 120, nu lijkt het alsof een boze geest het gemunt heeft op de dieren. De vogelgriep maakte recent acht slachtoffers, waardoor er vandaag 62 overblijven. En dat zijn er slechts 10 meer dan de ondergrens van 52, waarna groot onheil Brugge zou treffen. Maar vanwaar komt deze legende? Wanneer doken deze watervogels voor het eerst op in Brugge? En welke twee wereldsteden hebben nog ‘langnekken’ op hun wateren dobberen? Wij maakten een historische tocht met twee kenners.