Studenten stomen lopers klaar voor Dwars door Brugge.
Volledig scherm
Studenten stomen lopers klaar voor Dwars door Brugge. © RV

Wil je meedoen aan Dwars door Brugge? ‘Buddy’s’ helpen je 5 of 15 kilometer lopen

BruggeStudenten aan de Sportinnovatiecampus van Howest in Brugge helpen net als vorig jaar sportieve Bruggelingen die 5 of 15 kilometer willen lopen op 9 mei. Het is de voorbereiding op Dwars door Brugge, dat hopelijk kan doorgaan.

 1. Probleem met transmigranten in Zeebrugge verdeelt gemeenteraad: “Stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemeester”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Probleem met transmi­gran­ten in Zeebrugge verdeelt gemeente­raad: “Stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemees­ter”

  De aanhoudende problematiek rond de transmigranten in Zeebrugge heeft maandagavond heel wat discussie teweeggebracht tijdens de gemeenteraad. Gemeenteraadsleden Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en Nele Caus (N-VA) vroegen er nogmaals naar de laatste stand van zaken. “Ja er is een probleem. Maar stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemeester”, reageerde Dirk De fauw (CD&V), die intussen wel een voorstel op tafel legde bij binnenlandminister Annelies Verlinden.
 2. Volledige kleuterafdeling De Triangel gesloten tot 1 februari na mogelijke corona-uitbraak, ook 80 leerlingen lager onderwijs in quarantaine
  Brugge

  Volledige kleuteraf­de­ling De Triangel gesloten tot 1 februari na mogelijke corona-uit­braak, ook 80 leerlingen lager onderwijs in quarantai­ne

  De volledige kleuterafdeling van De Triangel in Brugge blijft tot minstens 1 februari gesloten na een vermoedelijke corona-uitbraak. Drie van de zeven leerkrachten zitten in quarantaine, waarvan al één iemand positief testte. Ook enkele kleuters voelen zich ziek. “We nemen geen risico”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Ook 80 leerlingen van de basisschool zitten in quarantaine na een positieve test van een leerkracht. Zij werden allemaal getest. “Het is nu wachten op de resultaten”, zegt de burgemeester.
 3. LEKKER LOKAAL Takeaway. Quatre Mains: “Een glimlach op het gezicht in monotone dagen”
  PREMIUM
  Brugge

  LEKKER LOKAAL Takeaway. Quatre Mains: “Een glimlach op het gezicht in monotone dagen”

  In onze speurtocht naar de beste takeaway van de streek kwam ons restaurant Quatre Mains in Brugge ter ore. Quatre Mains? Dat is toch intussen Quatre Vins geworden, horen we je denken? Een beetje verwarrend, maar in afhaaltijden wordt nog die eerste naam gebruikt. Je kan er kiezen tussen een Luv Box of Weekly Box. We gaan voor die tweede, scherp geprijsd aan 55 euro voor twee personen. Lees hier meer restaurantrecensies.
 1. Van basisschool naar brugklas: dit jaar extra spannend
  Play

  Van basis­school naar brugklas: dit jaar extra spannend

 2. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!