Het AZ Sint-Jan, waar nu vier COVID-patiënten beademd worden
Volledig scherm
Het AZ Sint-Jan, waar nu vier COVID-patiënten beademd worden © Benny Proot

Wie zijn de COVID-patiënten in AZ Sint-Jan in Brugge? “Leeftijd varieert, net als vaccinatiegraad”

BruggeDe vierde coronagolf lijkt niet meer te stoppen, nu in zowat alle ziekenhuizen in Vlaanderen het aantal COVID-patiënten weer toeneemt. Ook in het AZ Sint-Jan in Brugge is dat het geval. 

  1. Wel of geen Wintergloed? Discussie tussen gouverneur en burgemeester gaat door. “Geen evenement? Dat is het overduidelijk wél. We moeten beseffen dat we in een héél zware crisis zitten”
    Brugge

    Wel of geen Winter­gloed? Discussie tussen gouverneur en burgemees­ter gaat door. “Geen evenement? Dat is het overduide­lijk wél. We moeten beseffen dat we in een héél zware crisis zitten”

    “Dat ik de lastigaard zou zijn? Ik heb de regels niet gemaakt, hé.” Gouverneur Carl Decaluwé bijt van zich af na de heisa die ontstond over de mogelijke afgelasting van Wintergloed in Brugge. Als er niet met een Covid Safe Ticket wordt gewerkt, zal Decaluwé de lichtwandeling verbieden. “Het is zeker geen loos dreigement.” Maar de voorbereiding? Die gaan gewoon door. “Want Wintergloed zal zéker doorgaan”, klinkt het in het Brugs stadhuis.