Burgemeester Dirk De fauw op een terras vorige zomer.
Volledig scherm
Burgemeester Dirk De fauw op een terras vorige zomer. © Benny Proot

“Wie om 21.55 uur pintje bestelt, moet dat zeker niet ad fundum drinken”: burgemeester Brugge toont zich flexibel voor lokale horeca

BruggeWie in Brugge om 21.55 uur een pintje bestelt op het terras, zal dat rustig mogen opdrinken. Dat zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Bestellen na 22 uur kan niet, maar we willen wel enige soepelheid tonen.”

 1. Sergio Herman, acht dagen WECANDANCE én liveconcerten: Zeebrugge Beach is deze zomer de ‘place to be’
  Zeebrugge

  Sergio Herman, acht dagen WECANDANCE én liveconcer­ten: Zeebrugge Beach is deze zomer de ‘place to be’

  Het wordt de zomer van Zeebrugge Beach: met een overvol en dynamisch programma pakt de minst bekende badplaats aan onze kust uit. Het hippe festival WECANDANCE organiseert er acht festivaldagen voor 2.500 mensen op het strand, drie avonden per week komen Belgische artiesten er live voor publiek spelen én als klap op de vuurpijl opent Sergio Herman er samen met Syrco Bakker zes weken lang een pop-uprestaurant met mosselen en dame blanche.
 2. Vlaanderen start procedure om gerestaureerd schip van Jacques Brel te beschermen als varend erfgoed: “Ongelooflijk wat de redders van dit schip ervoor over hadden”
  Zeebrugge

  Vlaanderen start procedure om gerestau­reerd schip van Jacques Brel te beschermen als varend erfgoed: “Ongeloof­lijk wat de redders van dit schip ervoor over hadden”

  Nu de restauratie van de Askoy II, het schip waarmee Jacques Brel naar de Markiezen voer, bijna voltooid is en de erfgoedwaarden weer zichtbaar zijn, heeft Vlaams minister van Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) de beschermingsprocedure opgestart. “Dit is ongetwijfeld varend erfgoed. De redders van het schip hebben enorm werk verricht.”