Het containerpark in Sint-Michiels, Brugge.
Volledig scherm
Het containerpark in Sint-Michiels, Brugge. © Google Maps

Wie naar recyclagepark wil, zal moeten reserveren: “Om wachtrijen te vermijden”

Vanaf dinsdag 7 april openen de Brugse recyclageparken opnieuw hun deuren, al zal dat verlopen onder een aantal voorwaarden en bijkomende veiligheidsmaatregelen.

“We zijn momenteel volop een systeem aan het uitwerken zodat de bezoeken aan de recyclageparken op afspraak kunnen gebeuren”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Op die manier willen we wachtrijen vermijden en kunnen we te allen tijde de regels van social distancing toepassen. Ik ben blij dat we deze dienstverlening weer kunnen organiseren. Sommige mensen weten geen blijf met afval dat dringend weg moet. Daarnaast stelden we ook vast dat er meer afval gedumpt werd op het openbaar domein.”

Het is de bedoeling dat inwoners onnodige bezoeken aan de recyclageparken vermijden. “We vragen aan de bezoekers om het werk en de richtlijnen van het personeel strikt op te volgen. Aangezien er maar een beperkte toegangstijd zal zijn, vragen we om het afval op voorhand goed te sorteren.” Eind deze week moet er meer duidelijkheid zijn over de reservatiemethode.

 1. Advocaat trekt wetgeving rond coronamaatregelen in twijfel: “Cliënt kan niet gestraft worden op basis van ministrieel besluit”

  Advocaat trekt wetgeving rond coronamaat­re­ge­len in twijfel: “Cliënt kan niet gestraft worden op basis van ministri­eel besluit”

  Twee Afghanen uit Brugge riskeren 2 maanden cel met uitstel, nadat ze het samenscholingsverbod niet naleefden. De advocaat van één van hen wil echter een prejudiciële vraag stellen aan het Grondwettelijk Hof, omdat hij de strafbaarheid van de overtreding in twijfel trekt. “Mijn cliënt kan niet gestraft worden op basis van een ministrieel besluit", meent meester Bart Bleyaert.
 2. Na felle kritiek mikt Brugges bekendste ijssalon op veilige zomer: “Maar je zal zeker nog kunnen proeven”
  PREMIUM

  Na felle kritiek mikt Brugges bekendste ijssalon op veilige zomer: “Maar je zal zeker nog kunnen proeven”

  Het bekendste ijssalon van Brugge is na een moeilijke eerste openingsdag - waarna ze zelfs voor enkele weken opnieuw sloten - helemaal klaar voor een veilige zomer. Sylvia Manders, uitbaatster van Gelateria Da Vinci, was flink aangedaan door de kritiek, maar benadrukt dat ze zich steeds aan de veiligheidsmaatregelen hielden. “Het blijft wel vreemd om mensen zo snel mogelijk naar buiten te sturen. Ik mis het babbeltje met mijn klanten", zegt Sylvia.