Vernielingen en afval: het was op een bepaald moment dagelijkse kost in en rond het Minnewaterpark in Brugge.
Volledig scherm
Vernielingen en afval: het was op een bepaald moment dagelijkse kost in en rond het Minnewaterpark in Brugge. © Benny Proot

Wie betrapt wordt op sluikstorten in Brugse parken, kan ze straks zelf opruimen: “Niet alleen geldboete, ook gemeenschapsdienst is een optie”

BruggeWie in Brugge betrapt wordt op het achterlaten van afval in parken, zal niet alleen een boete, maar ook gemeenschapsdienst krijgen. Maandag zet de gemeenteraad het licht op groen voor deze reglementswijziging. Aanleiding is de overlast in het Minnewaterpark van deze zomer. “Het was soms dweilen met de kraan open, dat moet stoppen”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).

 1. Van kalligrafie tot beeldhouwwerk: kijk binnen bij 7 kunstenaars tijdens Atelier in Beeld in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Van kalligra­fie tot beeldhouw­werk: kijk binnen bij 7 kunste­naars tijdens Atelier in Beeld in Brugge en aan de kust

  Meer dan 2.000 kunstenaars in meer dan 1.300 ateliers zetten de deuren open tijdens Atelier In Beeld. Op 13, 14 en 15 mei kan je beeldende kunst ontdekken op de bijzondere plek waar het ontstaat. Doorgaans zijn pottenkijkers er zelden welkom, maar tijdens Atelier in Beeld begroeten de deelnemende kunstenaars je met plezier. Wij selecteerden zeven inspirerende ateliers in Brugge en aan de kust.
 1. Verkiezingskoorts bij Vooruit in Brugge, waar kandidaat-burgemeester Pablo Annys (47) eigen boek schrijft: “Ik wil meer persoonlijkheid in de schaal leggen, Brugge kan wat durf gebruiken”
  PREMIUM
  Brugge

  Verkie­zings­koorts bij Vooruit in Brugge, waar kandidaat-burgemees­ter Pablo Annys (47) eigen boek schrijft: “Ik wil meer persoon­lijk­heid in de schaal leggen, Brugge kan wat durf gebruiken”

  In ‘Brugge met (b)allen’ houdt huidig Vooruit-schepen van Sociale Zaken en Economie Pablo Annys (47) 231 pagina’s lang een pleidooi voor meer ambitie en durf in het stadhuis. “Hij is de persoon die in 2024 het verschil kan maken in Brugge”, meent Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Annys legt meteen enkele concrete voorstellen op tafel: een autoluwe zone in de binnenstad tussen 10 en 18 uur en een ouderenplan voor de steeds ouder wordende Bruggelingen.
 2. 137 studentenkamers, een jongerenbar, padelterreinen...: zo hard verandert de buurt rond hogeschool VIVES
  PREMIUM
  Brugge

  137 studenten­ka­mers, een jongeren­bar, padelter­rei­nen...: zo hard verandert de buurt rond hogeschool VIVES

  De metamorfose is aanzienlijk: in en rond de Xaverianenstraat in Sint-Michiels is hogeschool VIVES enorm in omvang gegroeid. De naastgelegen woonwijk ziet de studenten er alleen maar toenemen. Zopas nog opende voor hen het café Krachtbar, straks volgen ook 137 studentenkamers en 19 leslokalen. “Zowat alle hogescholen en zelfs de universiteit zitten hier op een zakdoek bij elkaar”, zegt schepen Franky Demon. Of hoe een frisse wind door Sint-Michiels waait.