Beelden zoals dit wil de gouverneur absoluut vermijden
Volledig scherm
Beelden zoals dit wil de gouverneur absoluut vermijden © Benny Proot

West-Vlaams gouverneur verbiedt vuurwerk, wensballonnen en kerstboomverbrandingen tot begin volgend jaar

West-VlaanderenTot 18 januari geldt er een absoluut verbod op vuurwerk en kerstboomverbrandingen in West-Vlaanderen. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé beslist. “Het is in de eerste plaats bedoeld om samenscholingen te vermijden", zegt Decaluwé. 

 1. Geen crisis voor metaalbedrijf Dana Belgium in Brugge: meer dan 9 miljoen euro aan investeringen gepland in 2022
  Brugge

  Geen crisis voor metaalbe­drijf Dana Belgium in Brugge: meer dan 9 miljoen euro aan investerin­gen gepland in 2022

  Metaalbedrijf Dana België op de industriezone Ten Briele in Brugge investeert de komende 18 maanden meer dan 9 miljoen euro in machines en training om productie- en technologische oplossingen te leveren voor het aandrijven van voertuigen en machines over de hele wereld. In Brugge werken 500 mensen, voor wie de toekomst verzekerd is: “Dit is een duidelijke boodschap”, zegt Roswitha Baeuml, manager voor Dana België.
 2. Brugse Olympiërs Valerie Demey en Niels Van Zandweghe vanuit Tokio: “Ik heb mijn Brugge-looptenue mee om wat reclame te maken voor de stad”
  Brugge

  Brugse Olympiërs Valerie Demey en Niels Van Zandweghe vanuit Tokio: “Ik heb mijn Brug­ge-looptenue mee om wat reclame te maken voor de stad”

  De stad Brugge wuift twee Olympiërs uit: Niels Van Zandweghe (25) is de Belgische medaillehoop in het roeien en Valerie Demey (26) hoopt van goudwaarde te zijn voor Lotte Kopecky in de wegrit voor de dames. Voor beiden zijn de Olympische Spelen een primeur. Ze proberen dan ook zo goed en zo kwaad mogelijk te genieten. “We worden echt overal gevolgd", zeggen ze vanuit Tokio.