Het koppel sloeg telkens toe in filialen van Colruyt.
Volledig scherm
Het koppel sloeg telkens toe in filialen van Colruyt. © Shauny Verheulpen

Werkstraf voor hoogzwangere vrouw die samen met haar vriend voor 2.000 euro aan whisky stal bij Colruyt

Een 22-jarige Française moet 120 uren werkstraf uitvoeren, nadat ze in hoogzwangere toestand negen diefstallen pleegde in filialen van Colruyt. Samen met haar vriend maakte ze daarbij voor meer dan 2.000 euro aan whisky buit. De man kreeg voor zijn aandeel 18 maanden cel.

O.O. en haar Marokkaanse vriend O.E. (43) werden op 24 augustus op heterdaad betrapt in de Colruyt van Brugge. Ook de moeder van het meisje was aanwezig. Het drietal probeerde tevergeefs om de kassa te passeren met negen onbetaalde flessen whisky op zak. Onderzoek wees uit dat O.O. en O.E. sinds eind juni nog acht gelijkaardige diefstallen pleegden in de Colruyt-filialen van Knokke, Oostende, Woluwe, Oudergem en Schaarbeek. In totaal maakten ze daarbij 2.140 euro aan whisky buit. “De drank verkochten ze nadien aan nachtwinkels en cafés om inkomen te verwerven”, stelde de procureur  in de Brugse rechtbank. 

De vrouw was op het moment van de feiten hoogzwanger en beviel drie maanden geleden. “Ze stal uit pure armoede”, pleitte haar advocate Fabienne De Smet, die de rechtbank om een werkstraf vroeg. “Zij en haar vriend hadden zelfs geen geld om eten te kopen.” O.E. gaf toe dat hij z’n vriendin meesleurde in het hele verhaal. De man werd in het verleden al liefst 42 keer veroordeeld en zit nog steeds in de gevangenis. Zijn advocate Suzy Cooleman drong tevergeefs aan op een werkstraf. De rechter gaf de man maandagmorgen 18 maanden cel. Zijn vriendin moet 120 uren werkstraf uitvoeren. Haar moeder kreeg voor haar betrokkenheid bij het ene feit in Brugge 3 maanden gevangenisstraf.