Komt er een EK-fandorp in Brugge? Mogelijk wel, maar alvast niet met duizenden toeschouwers.
Volledig scherm
Komt er een EK-fandorp in Brugge? Mogelijk wel, maar alvast niet met duizenden toeschouwers. © Benny Proot

Wel of geen Rode Duivels-fandorp in Brugge? Burgemeester en politie overleggen

BruggeEr valt binnen de week een beslissing over een Rode Duivels-fandorp in Brugge. De soepelere coronamaatregelen maken misschien meer mogelijk.

 1. Meegluren naar de Rode Duivels op televisiescherm van café? Dat zien ze in Brugge liever niet gebeuren: “Strikte regels opgesteld om samenscholingen te vermijden”
  Brugge

  Meegluren naar de Rode Duivels op televisie­scherm van café? Dat zien ze in Brugge liever niet gebeuren: “Strikte regels opgesteld om samenscho­lin­gen te vermijden”

  Brugse horecazaken die de komende weken een wedstrijd van het EK voetbal willen uitzenden, zullen zich aan strikte regels moeten houden. “Om samenscholingen te vermijden, moeten de schermen zodanig geplaatst worden dat het niet mogelijk is de wedstrijd te zien van buiten het terras of de horecazaak zelf”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
 2. Onze stranden liggen vol afval na de horecasluiting: “Stroop nu al mouwen op en start met grote schoonmaak”
  Kust

  Onze stranden liggen vol afval na de horecaslui­ting: “Stroop nu al mouwen op en start met grote schoonmaak”

  In Brugge is zondagochtend het startschot gegeven voor de Eneco Clean Beach Cup. De grote strandschoonmaak vindt dit jaar plaats op 12 september, maar in het Astridpark werd al een voorsmaakje gegeven. “Na een groot jaar corona-ellende liggen onze stranden er allesbehalve netjes bij. Door de sluiting van de horeca werd er een pak meer afval achtergelaten", zegt Sven Fransen, bezieler van de Eneco Clean Beach Cup.
 1. REPORTAGE. Dolfijnen in Dolfinarium bereiden zich voor op heropening mét nieuwe show: “Geen coronakilo’s, al wordt het wel weer wennen aan publiek”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Dolfijnen in Dolfinari­um bereiden zich voor op heropening mét nieuwe show: “Geen coronakilo’s, al wordt het wel weer wennen aan publiek”

  Na maanden verplichte sluiting mogen de dolfijnen in Boudewijn Seapark zich vanaf woensdag opnieuw tonen aan het grote publiek. Dat de dieren tijdens de crisis in topvorm bleven, bewijst de nieuwe show ‘Echomaris’. De heropening komt niks te vroeg voor het dolfinarium. “De dierenverzorging kostte 25.000 euro per maand, zonder dat er inkomsten waren”, vertelt hoofdverzorger Sander van der Heul.
 2. Overlast in Brugse parken blijft duren: “Verwachten dat dit nieuwe vorm van uitgaan wordt”
  Brugge

  Overlast in Brugse parken blijft duren: “Verwachten dat dit nieuwe vorm van uitgaan wordt”

  De overlast in het Minnewaterpark in Brugge blijft aanhouden. Afgelopen weekend moest de politie - ondanks het stormweer - opnieuw ingrijpen. Het kwam tot een kat- en muisspel tussen politie en de jongeren, waarbij de tieners verbaal geweld niet schuwden, net zoals duw- en trekwerk. Burgemeester Dirk De fauw ging mee op patrouille en schrok van wat hij zag. “We verwachten dat dit een nieuwe vorm van uitgaan zal worden”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel, die vreest dat zijn korps een moeilijke zomer tegemoet gaat.