Volledig scherm
Zeebrugge actie groen aan Visartsluis © Benny Proot

Weer (politieke) actie tegen nieuwe Visartsluis: “Wat een gemiste kans”

De keuze van de Vlaamse regering voor de bouw van een nieuwe zeesluis in de plaats van de verouderde Visartsluis zet kwaad bloed bij Groen. De politieke partij voerde dinsdag actie aan de sluis.

“De regering lacht met de 750 bezwaarschriften”, zegt Vlaams lijsttrekker Jeremie Vaneeckhout. “De bevolking van Zeebrugge lust deze oplossing niet. Wij staan aan hun kant. Dit is een gemiste kans.” Groen is wel voor de komst van een nieuwe zeesluis, maar dan op een andere locatie. “Een nieuw sluizencomplex in het Verbindingsdok, waar niemand gestoord wordt, was de beste optie. Het dossier staat symbool voor het ruimtelijk beleid van Vlaanderen. We moeten net zorg dragen voor onze open ruimte. Groen maakt gelukkig. Daarom hebben we meteen ook een eigen ruimtecharter gelanceerd. Woonuitbreidingsgebieden worden weer open ruimte, een bosplan moet onze bomen redden en natte natuurgebieden moeten hersteld worden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.